BSO De Zee (4 – 12 jaar)

BSO De Zee is gevestigd in brede school De Zon in Elst en biedt opvang aan kinderen van basisschool De Elstar, basisschool De Zonnepoort en basisschool De Wegwijzer. BSO De Zee is een fijne plek waar kinderen hun vrienden en vriendinnen ontmoeten, vrij kunnen spelen, mee kunnen doen aan activiteiten of ontspannen na een drukke schooldag.

Samen met de basisscholen van brede school De Zon organiseren we activiteiten en workshops. Zo is er ieder jaar op 11 november een grote Sint-Maartenoptocht door de wijk Westeraam. Op de BSO knutselen we lampionnen en de oudste kinderen helpen ’s avonds met het uitdelen van de marshmallows en chocolademelk.

Activiteitenruimtes

Op BSO De Zee wordt gebruik gemaakt van alle ruimtes van de brede school De Zon. Hier is van alles te doen voor zowel kleuters als oudere kinderen.

Kinderen kunnen kokkerellen in de kinderkeuken. Met de leid(st)ers mogen ze zelf aan de slag. Het plezier begint al bij het bladeren door de kookboeken, het lezen van recepten en het doen van de boodschappen.

Koken is spel en heeft naast het plezier een grote meerwaarde voor de ontwikkeling van kinderen. Door kinderen te betrekken bij het koken leren ze waar producten vandaan komen, welke bereiding ze nodig hebben, het meten en wegen van ingrediënten, verschillende smaken en texturen herkennen en er wordt een beroep gedaan op hun creativiteit. Het is voor kinderen genieten als het brood, de fruitsalade, de appelflap, de macaroni of de stamppot geproefd mag worden door de andere kinderen en hun ouders.

In het kunstatelier kunnen kinderen zich ‘in wel honderd talen’ uitdrukken. Juist daarom vinden kinderen het leuk om creatief bezig te zijn, er is voor elk wat wils. In ons atelier mogen kinderen hun eigen kunstwerken maken. De leid(st)ers begeleiden de activiteit, maar de kinderen zijn de baas over hun eigen creatieve proces. De grote rollen papier nodigen uit tot het aantrekken van een verfschort en het maken van de mooiste schilderijen. Materialen zoals papier, wc-rolletjes, kralen, scharen, kwasten, klei, verf, stof en wol worden op kindhoogte aangeboden zodat kinderen zelfstandig vorm kunnen geven aan hun eigen kunstwerk.

Onze leid(st)ers helpen de kinderen graag met het maken van houten kunstwerken. In onze werkplaats timmeren, zagen en lijmen de kinderen de mooiste dingen van hout, kurk, leer en andere natuurlijke materialen. Vogelhuisjes, miniatuurdorpen, fotolijstjes, auto’s en sieradendoosjes worden dagelijks gemaakt. Het bedenken, meten en uittekenen van het zelfgemaakte ontwerp zorgt al voor de nodige voorpret. Naast het timmeren en figuurzagen mag door de kinderen 8 jaar en ouder ook ander gereedschap gebruikt worden, zoals lijmpistolen, schroevendraaiers en een boormachine.

In onze loungehoek is er dagelijks de mogelijkheid om te ontspannen, je even terug te trekken of lekker een boekje te lezen. Op de grote bank of op de zitzak kunnen kinderen relaxen. We bieden het aan als een bewust rustmoment van de dag, maar de kinderen kunnen er uiteraard ook zelf voor kiezen. Deze plek is erg geliefd bij groot en klein.

Gamen is bij veel kinderen favoriet en daarom hebben we een gamekamer vol spelcomputers, zitzakken en banken. Op de Playstation, Xbox, Wii en Nintendo Switch worden computerspelletjes met elkaar gespeeld, aan de pool- of voettafel kan een toernooitje gespeeld worden. Samen met de kinderen wordt gekeken welke spellen ze graag willen spelen en welk aanbod passend is bij hun leeftijd. Natuurlijk zijn er afspraken over de game-/schermtijd, zodat er nog genoeg tijd is om lekker naar buiten te gaan en met andere leuke activiteiten mee te doen.

Deze ruimte is speciaal ingericht voor het rustige spel. Hier staan spiegels, verkleedkleren en een gezellige huishoek. Door een divers aanbod aan spelmateriaal kunnen kinderen ervoor kiezen zich uit te leven of juist even te ontspannen. In het winkeltje en de poppenhoek komen rollenspellen tot bloei terwijl andere kinderen zich vermaken met het spelen van een gezelschapsspel, bouwen met allerlei constructiematerialen, een potje sjoelen of een knikkerbaan opbouwen.

Zingen en dansen kan hier op het podium, compleet met de nieuwste hits en discoverlichting. De microfoons van de karaoke zijn zowel bij de jongens als meiden favoriet. Kinderen kunnen allerlei acts opvoeren: dansjes, zingen, moppentappen en een zelfbedachte musical opvoeren. Natuurlijk swingen en zingen onze leid(st)ers ook met de kinderen mee.

Sporten en bewegen wordt extra leuk als dit in een echte gymzaal kan. Voor de nodige lichamelijke beweging heeft BSO De Zee een eigen gymzaal waar dagelijks sport- en beweegspellen aangeboden worden aan de kinderen. Ook zijn er allerlei speeltoestellen. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren, dansen op muziek, ontspannen tijdens een yogaoefening en hutten bouwen met doeken en matten.

Op loopafstand van BSO De Zee ligt een Cool Nature Park. Het natuurpark biedt kinderen uitdaging om te leren en spelen in de natuur. Kinderen kunnen klimmen en klauteren over boomstammen en keien en struinen door het struikgewas. Het grote sport- en voetbalveld biedt ruimte voor het uitoefenen van allerlei sporten en spellen zoals trefbal, voetbal, levend Stratego en allerlei tik- en verstopspellen. Onze leid(st)ers organiseren geregeld natuuractiviteiten waarbij kinderen hutten bouwen, mierenhopen onderzoeken en modderdorpen bouwen. De kabelbaan blijft favoriet bij kinderen om even lekker uit te waaien.

Met de Active Floor gamen en bewegen kinderen tegelijkertijd. De beamer projecteert het spel op de vloer en zorgt ervoor dat je allerlei spellen met elkaar kunt spelen. Nog leuker wordt het als kinderen hun eigen spel kunnen ontwerpen en spelen.

"Jullie zorgen voor een goede, veilige en uitdagende omgeving, activiteiten en sfeer"

Moeder van Jamie

Openingstijden

BSO De Zee is geopend na schooltijd op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 18:30 uur. In schoolvakanties en op studiedagen is BSO De Zee geopend op bovengenoemde dagen van 7:30 tot 18:30 uur. Op woensdag zijn de kinderen van BSO De Zee welkom op BSO ’t Strand.

De voorschoolse opvang is geopend van maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 8:30 uur. Deze opvang is toegankelijk voor kinderen van alle basisscholen in Elst.

LRK-nummer

Iedere kinderopvanglocatie heeft een uniek nummer waarmee de locatie ingeschreven is in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit nummer heeft u o.a. nodig om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

Inspectierapport

Jaarlijks komt de GGD langs voor een onaangekondigde inspectie. Zij controleren of wij voldoen aan de eisen zoals deze opgenomen zijn in de Wet Kinderopvang. Een verslaglegging van de inspectie vindt u hier.

Kosteloze extra opvangdagen

Jaarlijks ontvang je van ons extra opvangtegoed; als service en waardering van je vertrouwen in De Kikkerkoning. Dit opvangtegoed ontvang je kosteloos. Het aantal dagen dat je extra ontvangt, berekenen we op basis van het aantal dagen dat je kind naar de BSO komt. We vermenigvuldigen het aantal opvangdagen met twee. Als je kind bijvoorbeeld twee dagen naar de BSO komt, dan ontvang je jaarlijks vier dagen extra opvang. Zo kun je gemiste dagen inhalen of je kind een keer extra brengen.

Tijdens officiële feestdagen zijn we gesloten. Als deze samenvallen met de reguliere BSO-dagen van je kind, dan geven we je feestdagentegoed. De gemiste dag kun je dan een andere keer inhalen.

Tarieven

Het uurtarief voor de buitenschoolse opvang (4-12 jaar) start vanaf € 9,75 per uur en is afhankelijk van het contract dat je kiest. Je kunt kiezen voor BSO inclusief 6, 9 of 12 weken vakantie of naschoolse opvang zonder vakanties en studiedagen.

Plaatsing

Voor al je vragen over plaatsing, inschrijving en contracten, kun je contact opnemen met Debicare. Deze organisatie verzorgt de planning, facturatie en kindadministratie van De Kikkerkoning. Onze contactpersoon is mevrouw Jos van Santen. Zij is te bereiken via 0180-555911.

Meer weten?

Wil je weten hoe een dag op onze buitenschoolse opvang eruitziet of meer lezen over onze werkwijze? Klik dan hier. Op deze pagina lees je meer over ons pedagogische beleid en wat ons inspireert om tot deze werkwijze te komen.